T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRIKKALE / BAHŞILI - ŞEHİT YUSUF ALSANCAK ORTAOKULU

OKUYAN KADINLAR PROJESİ

Bahşılı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2022 Ekim ayından bu yana devam etmekte olan projemiz ile ilçemiz kadınlarını sosyal kültürel yönden geliştirmeyi ve her alanda bilinçlendirmeyi amaçlamaktayız. 7 kadın ile başladığımız projeye şuan 70 kadın ile devam etmekteyiz.

Hedef Kitle : ilçemiz kadınları, 

Her ay düzenli olarak kulüp kadınları ile bir araya gelinir. Birlikte aynı kitap okunur ve ay sonunda yorumlanır. Her ay bir konuk davet edilir. Aile danışmaları, psikolog, diyetisyen. kadın doğum uzmanı vs. Aynı zamada Davetliler kadınlarımızın sorularını cevaplar. Kadınlar Sanat terapisine de alınır, kadınlarımıza kurslar açılır ve kendilerini yetiştirmeleri sağlanır. Yazarlar davet edilir. 

Projenin Sonuçları: 5 kadın yarım bıraktığı, lise eğitimini açıktan tamamladı 7 kadın ön lisans ve lisans egitimine başladı. 3 kadın iş hayatına atıldı. Kadınlarımız artık daha bilinçli ebeveynlik yapmaktadırlar. Kadınırımız çeşitli yerlerde sahne alarak deneyim yaşadılar. 2 kadınımız arıcılık eğitimi alarak arıcılık çalışmalarına başladı.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.02.2024 - Güncelleme: 08.02.2024 11:10 - Görüntülenme: 47
  Beğen | 2  kişi beğendi