KIRIKKALE / BAHŞILI - ŞEHİT YUSUF ALSANCAK ORTAOKULU

BESLENME DOSTU OKUL PROJEMİZ

Beslenme Dostu Okul Programı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalan protokol ile Beslenme Dostu Okul Programı ülkemizde uygulanmaya başlamıştır. Beslenme Dostu Okul Programı Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsamaktadır. Beslenme Dostu Okul Programı ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Beslenme Dostu okul programına okullar gönüllü olarak katılmaktadır. Biz de okulumuzda bu projeyi uygulamaktayız. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm personel olarak sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığı artırarak okul sağlımızı en üst seviyelere taşımayı hedefliyoruz.

Okulumuz, öğrencilerimizi sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama özendirerek, obezitenin önlenmesine destek olup sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirmeyi hedeflemiş, duyarlılık oluşturmayı temek prensip olarak benimsemiştir.

·         Okulumuzun günlük temizlik iş planı yapılmakta ve uygulanmaktadır.

·         Temizlik ve dezenfektan için kullanılan malzemeler "Sağlık Bakanlığı'ndan izinli ve ruhsatlı ürünlerdir.

·         Okulumuzda hareketli yaşam ilkesi benimsenmiştir. Bu doğrultuda okul bünyesinde turnuvalar düzenlenmektedir

·         Özellikle Beden Eğitimi derslerinde öğrencilerimizin etkin bir şekilde derse katılımı teşvik edilmektedir.

·         Okulumuzun eğitim-öğretim akış programı sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama uygun etkinliklerle desteklenmekte ve uygulanmaktadır.

·         Öğrenci –öğretmen ve çalışanların farkındalığını arttırmak üzere farklı etkinlikler yapılmaktadır.

·         Öğrencilerimizin rutin aralıklarla boy-kilo ölçümleri yapılmakta ve risk grubundaki öğrencilerin velileri bilgilendirilerek ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir.

·         Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında belirli gün ve haftalar etkin olarak kutlanmaktadır.

·          "Beslenme Dostu Okul Projesi" çalışmalarını koordine etmek üzere "Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi" oluşturulmuştur.

ŞEHİT YUSUF ALSANCAK ORTAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI

HEDEFLERİMİZ

1.     "Beslenme Dostu Okul Projesi" ile öğrencilerimizde, sağlıklı beslenme seçimleri yapabilme davranışını geliştirmeyi,

2.     Öğrenci, öğretmen ve velilerde hareketli yaşam ve sağlıklı beslenme konularında olumlu bir bilinç oluşturmayı,

3.     Öğrencilerimizin sağlıklı gelişimlerini takip etmeyi ve yararlı olana yönlendirmeyi,

4.     Öğrencilerimizde sağlıksız beslenme alışkanlıkları ile obezitenin önlenmesi ile ilgili gerekli tedbirleri almayı,

5.     Sağlıklı bir nesil için başta okul sağlığının daha iyi düzeylerde bir yaşantıya dönüşmesini hedefliyoruz.

AMAÇLARIMIZ

Okulumuzda bu bağlamda yapılan seminer çalışmaları, pano çalışmaları, öğrencilerin boy-kilo takipleri, hijyen çalışmaları sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağmak için;

1.     Öğrenci ve velilerde sağlıklı beslenme seçimlerine,

2.     Genç nesilde obezitenin engellenmesine,

3.     Sağlıklı büyümenin gerçekleşmesine destek vermektedir.

Yayın: 12.03.2020 - Güncelleme: 18.09.2021 23:58 - Görüntülenme: 251